marți, 11 septembrie 2012

Elderly Memories, Grundtvig Programme, 2010-2012, Activitati

I. Activitati Elderly Memories 2010-2012 Constanta
Universitatea Ovidius în parteneriat cu ARIADNA
Activităţi -  Aurelia Lapusan
 Octombrie 2010
Vizită de documentare cu studenţii de la specializarea Jurnalism:  Pe urmele scriitorului Pericle Martinescu (1911-2004) în satul lui natal, Viişoara. Întâlnire cu cei care l-au cunoscut, realizarea unei lucrări memorialistice şi colectarea de fotografii etnografice.
Decembrie 2010
Întâlnire cu ofiţeri de marină în rezervă şi  cu membrii Fundaţiei pentru realizarea monumentului marinarilor români din Constanţa. Fundaţia a cărei vicepreşedintă sunt se zbate de peste 10 ani să adune fonduri pentru a realiza un monument celor care au murit pe mare în război sau în misiune profesională.
Mai 2011
Întâlnire  cu membrii Clubului Amiralilor din România şi evaluarea  lucrărilor publicate pe tema promovării spiritului marinăresc. Recuperarea memoriei  orale a unor tradiţii marinăreşti cu ocazia Zilei apelor şi a Zilei marinei. Clubul Amiralilor este o organizaţie a ofiţerilor militari în rezervă care premiază excelenţa şi susţine activităţile bătrânilor lupi de mare.
August 2011
Întâlnire cu înţelepţii Techirghiolului şi colectarea unui număr impresionant de fotografii din albumele de familie ale veteranilor  pentru a fi valorificate în monografia localităţii.
Octombrie 2011
Realizarea unui studiu monografic al satului Mireasa cu studenţii masteranzi, materializat într-o lucrare de licenţă.
Mai 2012
Întâlnire cu elevii liceului din Hârşova pe tema Istoria oraşului au scris-o şi bunicii noştri. Poveşti adevărate.
August 2012
Techirghiol. Sărbătoarea senectuţii. Întâlnire cu bătrânii care au împlinit 85 de ani din localitate.
II. Activităţi Elderly Memories 2011-2012 Ploieşti, Prahova
Mai 2011
Intalnirea participantilor la mobilitatea din Bulgaria cu elevii claselor a XII-a A si E si cu profesorii acestora de la Colegiul Agricol ,,Gheorghe Ionescu-Sisesti’’, din Valea Calugareasca, Prahova, pentru a prezenta importanta cunoasterii  muncii inaintasilor si a traditiilor din zona.  Scoala in care invata este un exemplu de continuare a traditiilor, functionand ca Scoala agricola din 1907.        
Iunie 2011
Participarea la dezvelirea bustului lui Gheorghe Ionescu-Sisesti (agronom român, doctor în științe agricole al Universității din Jena, membru al Academiei Române), amplasat in fata Colegiului Agricol, care ii poarta numele.  Reamintirea unor actiuni ale acestei personalitati,  care au dus la dezvoltarea agriculturii romanesti, precum si prezentarea etapelor prin care a trecut scoala agricola care ii cinsteste numele, au impresionat asistenta formata din cursanti ai scolii, profesori, localnici, edili locali.
Decembrie 2011
Practicarea urarilor traditionale de Craciun si pretuirea costumului national la Grupul Scolar de servicii ,,Sfantul Apostol Andrei’’ Ploiesti.
   


Martie- aprilie 2012
Urmarirea si inregistrarea jocurilor de copii, in mediul rural,transmise de alte generatii.
                   
                          


Mai 2012
Depunere de flori si coroane, de Ziua Eroilor,  la monumentul  din Parepa-Colceag, Prahova, ridicat in memoria celor care au cazut in timpul  celor doua razboaie mondiale. Elevi si profesori au adus un omagiu celor care s-au jertfit pentru tara si pentru urmasi.
                        



Mai 2012
Participare la lansarea de carte de la Muzeul de Arta  din Ploiesti-orasul lui Caragiale.
Theodor Vasilache si-a prezentat volumul ,,Fantasme, oglindiri, inscenari.’’
              
                                    
 















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu